Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z fasolki, jajek i pomidorów


11.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 25 dag  fasolki szparagowej
  • 4 sztuki duże pomidory
  • 5 sztuk jajek
  • sól
  • majonez
  • keczup pikantny
  • szczypiorek lub natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę umyj, usuń końcówki, ugotuj w osolonej wodzie i odstaw do przestygnięcia. Następnie pokrój je w 3-centymetrowe kawałki i wrzuć do miski. Na wierzch wyłóż grubą warstwę keczupu.
  2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę, ułóż na fasolce i posmaruj grubą warstwą majonezu.
  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w średnią kostkę i osącz na sitku. Ułóż na warstwie majonezu. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE