Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z fenkułem, selerem i papryką


15.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka fenkuł
  • 1 sztuka marchewka
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • biała część pora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/4 sztuki żółtej papryki
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  sosu chili słodko-pikantnego
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Fenkuła obgotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, wyjmij i pokrój w piórka. Seler pokrój w kostkę, pora w półplasterki, a marchew i papryki w paski.
  2. Wszystkie pokrojone warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie dodaj fenkuła i smaż wszystko, aż warzywa się zeszklą.
  3. Następnie dodaj szklankę gorącej wody oraz sos chili. Dopraw do smaku i duś, aż cała woda odparuje. Odstaw do przestygnięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE