Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z fetą i cukinią


28.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z fetą i cukinią to szybka w przygotowaniu sałatka. Najlepiej podawać ją ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  ser feta
  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 garść  orzechy włoskie
  • 1 pęczek  koperek
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • 1 łyżeczka  miód
  • sos tabasco
    do smaku
  • 1 szczypta  sól
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy włoskie posiekaj, upraż na suchej patelni. Ser pokrusz. Koperek opłucz, posiekaj. Cukinię umyj, pokrój w cienkie plasterki i podgotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Następnie osącz i zostaw do ostygnięcia.
  2. Do miseczki wyciśnij sok z 1/2 cytryny. Dodaj szczyptę soli, pieprz, miód, kilka kropli sosu tabasco i oliwę. Wymieszaj.
  3. Cukinię ułóż na talerzu, oprósz solą oraz pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem, fetą i orzechami. Wierzch sałatki polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maggie

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE