Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2019 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z fetą i papryką


28.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki pomidory
  • 250 g  sera feta
  • 1 sztuka cebula cukrowa
  • 2 łyżki  pestek z dyni
    Sos
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • 1/2 łyżeczki  przyprawy suszone pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Czyste pomidory pokrój na ósemki. Fetę pokrój w kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj.
  2. Przyprawę suszone pomidory utrzyj z łyżką oleju, połącz z pozostałymi składnikami sosu, dopraw solą oraz pieprzem. Uzyskanym sosem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE