Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z granatem i ricottą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pestki granatu nadadzą sałatce z granatem i serem ricotta orzeźwiający smak.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mix sałat
  • 250 g  pomidorki koktajlowe
  • 100 g  ser ricotta
  • 1 sztuka  granat
    Sos:
  • 1.5 łyżek  miód
  • 1.5 łyżek  ocet winny
  • 3 łyżki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Z granatu wydrąż pestki.
  2. Sałatę ułóż na półmisku. Na niej rozłóż pomidorki i łyżeczką ułóż porcje ricotty. Wierzch posyp pestkami granatu.
  3. W misce wymieszaj miód z octem winnym i oliwą. Uzyskanym sosem polej sałatę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

ser ricottagranatprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE