Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z grejpfrutów i sałaty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mieszanki sałat
  • 2 sztuki duże czerwone grejpfruty
  • 100 g  startego wędzonego sera
  • 3 łyżki  płatków migdałowych
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 szczypta  imbiru
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 1 szczypta  pieprzu ziołowego

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski.
  2. Grejpfruty umyj, osusz, obierz i wyfiletuj. Cząstki dodaj do sałaty. Wierzch posyp tartym serem oraz płatkami migdałowymi.
  3. Jogurt przełóż do miseczki. Dodaj miód, imbir, cynamon oraz pieprz, wymieszaj. Polej sosem sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE