Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- garść rukoli
- 1 sztuka gruszka
- 6 sztuk mrożonych krewetek
- 1/4 sztuki ogórka
- 8 sztuk zielonych oliwek
- 1 sztuka czerwona cebula
- 2 dag złocistego sera pleśniowego
- 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 5 sztuk pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki sosu winegret
- sól
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- suszona bazylia
- suszone oregano
- 2 łyżki oliwy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwę wymieszaj z sosem, solą, pieprzem, oregano, bazylią i zmiażdżonym czosnkiem. Włóż do marynaty rozmrożone krewetki i wstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie grilluj przez 2 minuty z pokrojoną gruszką. Ułóż na rukoli.
- Dodaj pokrojone cebulę, pomidorki, ogórka, ser oraz oliwki. Wierzch posyp kaszą.
Źródło przepisu: przyślij przepis!