Dzisiaj jest: Środa, 26.06.2019 Imieniny: Jana i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Sałatka z grochem na ciepło


04.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 70 g  grochu łuskanego
  • 250 g  szpinaku baby
  • 100 g  kiełbasy chorizo
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Groch namocz na całą noc. Następnie ugotuj do miękkości, ale nie rozgotuj. Odcedź.
  2. Na dużej patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj posiekaną dymkę, posól i chwilę podsmaż. Dodaj pokrojoną kiełbasę chorizo. Smaż 2 minuty. Następnie dodaj groch i chwilę podgrzewaj.
  3. Zdejmij z ognia i natychmiast wymieszaj ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką oraz świeżo startym czosnkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE