Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka z grochem na ciepło


04.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 70 g  grochu łuskanego
  • 250 g  szpinaku baby
  • 100 g  kiełbasy chorizo
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Groch namocz na całą noc. Następnie ugotuj do miękkości, ale nie rozgotuj. Odcedź.
  2. Na dużej patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj posiekaną dymkę, posól i chwilę podsmaż. Dodaj pokrojoną kiełbasę chorizo. Smaż 2 minuty. Następnie dodaj groch i chwilę podgrzewaj.
  3. Zdejmij z ognia i natychmiast wymieszaj ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką oraz świeżo startym czosnkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE