Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z groszku i tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z groszku i tuńczyka to przepis na smaczną przekąskę lub drugie śniadanie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • 2 sztuki  ogórek konserwowy
  • 150 g  tuńczyk
    w zalewie własnej
    Sos:
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • 4 łyżki  majonez
  • 1 łyżka  oliwa
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 1/2 łyżeczki  bazylia
    suszona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek odcedź z zalewy. Ogórki pokrój w kostkę. Tuńczyka podziel widelcem. Groszek, ogórki i tuńczyka ułóż w salaterce.
  2. W oddzielnej misce wymieszaj musztardę z majonezem. Następnie dodaj oliwę i sok z cytryny. Wsyp bazylię i dokładnie wszystko wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj i wstaw sałatkę na 30 minut do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Zobacz więcej na temat:

groszektuńczykprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE