Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sałatka z gruszką, boczkiem i serem pleśniowym


06.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  świeżego szpinaku
  • 20 dag  wędzonego boczku w plastrach
  • ser z niebieską pleśnią
  • 1 sztuka gruszka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sos balsamiczny

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak umyj i osusz. Boczek usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu. Gruszkę umyj, osusz i pokrój w plastry. Ser pokrój w kostkę.
  2. Na półmisku ułóż szpinak, a na nim pomidorki, kawałki sera oraz usmażony boczek. Dookoła sałatki ułóż plastry gruszki. Całość polej sosem balsamicznym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE