Dzisiaj jest: Wtorek, 26.03.2019 Imieniny: Teodora i Emanuela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Sałatka z grzybów


09.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 kg  grzybów
  • 4 sztuki duże cebule
  • 4 sztuki duże pomidory
  • 3 sztuki ostre papryczki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 6 ząbków  czosnku
  • 1/2 szklanki  octu
  • 1/2 szklanki  oleju
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby obgotuj przez 15 minut.
  2. Cebulę obierz, pokrój w talarki i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  3. Następnie dodaj pokrojoną paprykę i drobno posiekany czosnek, a gdy trochę zmiękną, dodaj pokrojone pomidory (bez skórki), ocet, grzyby pokrojone w kostkę, sól oraz cukier.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki, przełóż do słoików i zagotuj przez 15-20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE