Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z jaj i fasoli


01.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • świeże listki tymianku
    Sos
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasole odsącz z zalewy. Jajka obierz i pokrój w ćwiartki. Fasolę wymieszaj z jajkami.
  2. Oliwę utrzyj z sokiem z cytryny, musztardą, solą oraz pieprzem.
  3. Przygotowanym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Wierzch udekoruj tymiankiem. Przed podaniem wstaw sałatkę na 30 minut do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE