Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z jajkiem i musztardowym dressingiem


29.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek
  • 2 sztuki sałaty rzymskie
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 sztuka garść czarnych lub mieszanych oliwek
  • 1 sztuka garść pestek słonecznika lub dyni
  • 3 łyżki  musztardy dijon
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  oliwy extra virgin
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Pokrój je w ćwiartki. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki.
  2. Na talerzu rozłóż liście sałaty i ułóż na nich pokrojone jajka oraz oliwki.
  3. Połącz musztardę dijon z majonezem, oliwą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  4. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika lub dyni. Sałatkę polej przygotowanym wcześniej dressingiem i posyp pestkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE