Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Sałatka z jajkiem i paluszkami surimi


11.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z jajkiem i paluszkami surimi to przepis na smaczne i zdrowe śniadanie lub przekąskę. Sałatkę można podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  paluszki krabowe
    surimi
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 gałązka  oregano
  • 3 gałązki  natka pietruszki
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki. Paluszki krabowe pokrój w plasterki. Ogórek umyj, pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski i wymieszaj.
  2. Oregano i natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. W oddzielnej miseczce wymieszaj sok z cytryny, sól, natkę pietruszki, oregano oraz pieprz. Na koniec dodaj oliwę i ponownie wszystko wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

jajkasurimiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE