Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka z jarmużem i szparagami


25.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z jarmużem i szparagami to przepis na smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/8 główki  kapusta czerwona
  • 200 g  jarmuż
  • 1/2 pęczki  szparagi
    zielone
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 1 sztuka  marchew
  • 1/2 puszki  groszek konserwowy
  • 1 sztuka  chili papryczka
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • 4 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw do lodówki na 30 minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Chili przekrój, oczyść z pestek i posiekaj.
  2. Szparagi umyj, odetnij końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Na patelni grillowej podsmaż przez 7 minut szparagi z papryką, oprósz solą i pieprzem.
  3. Jarmuż umyj, pokrój w paski. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy, zeszklij na niej cebulę, chili i połowę czosnku. Następnie dodaj jarmuż i smaż jeszcze 5 minut.
  4. Marchew obierz, pokrój w słupki. Wymieszaj kapustę, jarmuż, szparagi, paprykę, marchewkę i osączony groszek.
  5. W oddzielnej miseczce wymieszaj sok z cytryny, szczyptę soli, czosnek, musztardę, pieprz i 3 łyżki oliwy. Powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Severine

Posty : 4

Przepisy: 31


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE