Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki kabanos
wieprzowy, duży - 5 sztuk ogórek kiszony
duży - 1 sztuka papryka czerwona
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 200 g ser żółty
- 1 sztuka cebula czerwona
mała - 2 ząbki czosnek
- 2 łyżki majonez
- 2 łyżki ketchup
pikantny - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kabanosy pokrój w cienkie plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Cebulę i ogórki obierz, pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez oraz ketchup. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj i schłodź w lodówce.
Źródło przepisu: Przyslij przepis