Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z kalafiorem i papryką


06.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 2 sztuki jajka
  • 3-4 sztuki małe ogórki konserwowe
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • 1/2 sztuki papryki zielonej
  • kawałek białej części pora
  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafiora podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie i przestudź.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w półplasterki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki. Pora umyj, pokrój w półplasterki. Ogórki konserwowe pokrój w plasterki.
  3. Do miski wrzuć kalafior, jajka, papryki, pora oraz ogórki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Jogurt wlej do nowej miseczki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE