Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kalafiorem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 2 sztuki jajka
  • 3-4 sztuki małe ogórki konserwowe
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • 1/2 sztuki papryki zielonej
  • kawałek białej części pora
  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafiora podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie i przestudź.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w półplasterki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paseczki. Pora umyj, pokrój w półplasterki. Ogórki konserwowe pokrój w plasterki.
  3. Do miski wrzuć kalafior, jajka, papryki, pora oraz ogórki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Jogurt wlej do nowej miseczki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE