Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka z kalarepką i pieczarkami


15.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki sałaty strzępiastej
  • 1/2 sztuki sałaty dębolistnej
  • 3 sztuki młode marchewki
  • 1 sztuka kalarepka
  • 6 sztuk średnich świeżych pieczarek
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 5 łyżek  uprażonych pestek dyni
    Sos
  • 4 łyżki  soku z cytryny
  • 10 łyżek  oliwy z pestek winogron
  • 1 łyżeczka  oleju z pestek dyni
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty opłucz, osusz, porwij i wrzuć do miski. Marchewki i kalarepę umyj, osusz, obierz i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Rozłóż plastry równomiernie na sałatach.
  2. Pieczarki obierz, pokrój w plastry i rozłóż na sałacie. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  3. Oliwę wymieszaj z sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wierzch posyp koperkiem i pestkami dyni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE