Dzisiaj jest: Czwartek, 22.02.2018 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z kapustą i jabłkiem


20.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kapustą i jabłkiem to doskonałe uzupełnienie mięsnych dań. Może być również zdrową przekąską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  jabłko
    duże
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 1 łyżka  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 30 minut do lodówki. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę opłucz. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny.
  2. Kapustę połącz z cebulą, jabłkiem i 1 łyżką oliwy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE