Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1/2 główki kapusta pekińska
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 2 sztuki ogórek zielony
- 1 łyżka pestki dyni
- Sos:
- 5 łyżek oliwa z oliwek
- 1 łyżka musztarda
- 1 łyżka sok z cytryny
- 1/2 łyżki ocet
estragonowy - 1 łyżeczka cukier
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę umyj, poszatkuj. Paprykę oczyść z nasion, pokrój w kostkę. Ogórki obierz, pokrój w półplasterki.
- W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
- Pokrojone warzywa wrzuć do miski. Dodaj kukurydzę i pestki dyni. Przed podaniem wymieszaj z sosem.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa