Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 główka kapusta pekińska
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 sztuka por
- 250 g pomidorki koktajlowe
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżka słonecznik ziarna
łuskane - 1 sztuka marchew
średnia - 2 łyżki majonez
- 1 łyżka jogurt naturalny
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - oregano
do smaku - tymianek
do smaku - bazylia
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa umyj, osusz. Kapustę pekińską poszatkuj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i razem z porem pokrój w kostkę. Pomidorki przekrój na połówki.
- Pestki słonecznika upraż na patelni. Majonez wymieszaj z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i suszonymi ziołami.
- Warzywa polej sosem i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj sałatkę różyczkami wyciętymi z marchewki i posyp pestkami słonecznika.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka