Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kapusty włoskiej i pomarańczy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kapusty włoskiej i pomarańczy to przepis na smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  kapusta włoska
  • 2 sztuki  pomarańcze
  • 1 sztuka  cebula
    mała
  • sól
    do smaku
    Sos:
  • 3 łyżki  olej
  • 2 łyżki  ocet winny
  • 1 sztuka  sok z pomarańczy
  • 1 sztuka  skórka z pomarańczy
  • sól
    do smaku
  • cukier
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę opłucz, wrzuć na 5 minut do wrzątku. Po tym czasie wyjmij, przelej zimną wodą, osącz i poszatkuj.
  2. W miseczce wymieszaj składniki sosu. Cebulę pokrój w cienkie plasterki, obrane pomarańcze pokrój w kostkę i oczyść z pestek.
  3. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. Polej sosem, ponownie wymieszaj. Przed podaniem schłodź.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE