Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 kg bobu
- 200 g kaszy gryczanej
- 50 g pistacji
- 50 g płatków migdałowych
- 100 g suszonych pomidorów w oliwie
- 5 sztuk gałązek mięty
- 2 sztuki płaskie łyżki soli
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób i kaszę ugotuj w oddzielnych garnkach w osolonym wrzątku. Następnie odcedź, a bób obierz z łupinek. Pistacje obierz z łupinek. Listki mięty umyj, osusz.
- Na patelni upraż płatki migdałowe. Dodaj kaszę gryczaną, bób, obrane pistacje oraz pokrojone suszone pomidory i kilka łyżek z zalewy. Dopraw do smaku pieprzem i chwilę podsmaż wszystko razem.
- Gotową sałatkę rozłóż na talerze i udekoruj miętą.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka