Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka z kaszy perłowej i daktyli


25.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej perłowej
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 4-5 sztuk suszonych daktyli
  • 1 szklanka  gorącego naparu aromatycznej herbaty (np. Earl Grey)
  • 1 łyżeczka  oleju lnianego
  • garść świeżych listków melisy

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj w niesolonej wodzie na sypko.
  2. Daktyle namocz w naparze z herbaty. Pomarańczę obierz i wyfiletuj (odrobinę soku zostaw), połącz z kaszą i olejem lnianym. Daktyle podziel na połówki, dodaj do sałatki.
  3. Przed podaniem sałatkę posyp melisą i skrop odłożonym sokiem z pomarańczy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE