Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kiełkami i kurkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 g  kurek
  • 50 g  kiełków rzodkiewki
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 5 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 4 plastry  szynki łososiowej
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurki dokładnie oczyść, opłucz i osusz. Podsmaż przez 10 minut na łyżce rozgrzanego masła. Dopraw do smaku solą i pieprzem, zdejmij z patelni i odstaw do wystygnięcia.
  2. Pozostałe masło podgrzej, usuń powstałą na wierzchu pianę, a masło przelej do miseczki. Ostudź, dodaj ocet, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Kiełki, papryki oraz pomidorki umyj i osusz. Papryki przetnij na połówki, usuń nasiona, a miąższ wraz z szynką pokrój w paski.
  4. Pomidorki pokrój w ćwiartki. Przełóż wszystkie składniki do salaterki. Dodaj grzyby. Polej sosem maślanym i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE