Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z krabem i kukurydzą


13.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z krabem i kukurydzą to przepis na smaczną i szybką przekąskę. By danie było bardziej sycące można je podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kraby
    mięso z puszki
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 pęczek  szczypior
  • 3 gałązki  kolendra
  • 1/2 szklanki  majonez
  • 1 sztuka  limonka
  • 1 łyżeczka  czarnuszka (przyprawa)
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szczypiorek i kolendrę opłucz i posiekaj. Kukurydzę osącz i przełóż do miski. Dodaj mięso z kraba i 1/2 szczypiorku.
  2. Majonez wymieszaj z kolendrą, czarnuszką i sokiem wyciśniętym z limonki. Dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Przed podaniem posyp pozostałym szczypiorkiem i udekoruj kolendrą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

krabykukurydzaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE