Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g kraby
mięso z puszki - 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 pęczek szczypior
- 3 gałązki kolendra
- 1/2 szklanki majonez
- 1 sztuka limonka
- 1 łyżeczka czarnuszka (przyprawa)
- cukier
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szczypiorek i kolendrę opłucz i posiekaj. Kukurydzę osącz i przełóż do miski. Dodaj mięso z kraba i 1/2 szczypiorku.
- Majonez wymieszaj z kolendrą, czarnuszką i sokiem wyciśniętym z limonki. Dopraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Przed podaniem posyp pozostałym szczypiorkiem i udekoruj kolendrą.
Źródło przepisu: Sałatki