Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka mango
- 20 sztuk krewetek tygrysich
- 3 sztuki pomidory
- 1 sztuka średnia papryczka chili
- 1 opakowanie mieszanki kolorowych sałat
- oliwa do smażenia
- 200 ml słodko-pikantnego sosu chili
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mango i papryczkę umyj, osusz. Mango pokrój w plastry, a papryczkę drobno posiekaj. Skrop sosem chili. Odstaw na 90 minut. Sałatę umyj i osusz.
- Krewetki umyj, usuń główki, skorupki i ogony. Ostrym nożem natnij wzdłuż grzbietu, usuń jelito. Opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Smaż przez 5 minut na rozgrzanej oliwie.
- Pomidory i ogórek umyj, osusz i pokrój w plastry.
- Na talerzach rozłóż porcje sałaty. Dookoła ułóż na przemian plastry pomidora oraz ogórka. Wyłóż mango, polej pozostałym sosem chili. Na wierzchu ułóż po 5 krewetek.
Źródło przepisu: Przyślij przepis