Dzisiaj jest: Sobota, 23.02.2019 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Sałatka z krewetkami i melonem


08.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 30 dag  krewetek
  • 2 sztuki melony
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 łyżka  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • posiekany koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Melony przekrój na pół, usuń pestki, wydrąż miąższ, a w skorupce wytnij ozdobny wzorek.
  2. Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki.
  3. Majonez wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  4. Krewetki odgotuj, odsącz i wymieszaj z pomidorami oraz miąższem z melona pokrojonym w kostkę.
  5. Tak przygotowaną sałatkę włóż do połówek wydrążonych melonów. Wierzch polej sosem jogurtowo-majonezowym i posyp koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE