Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Sałatka z kukurydzą i makrelą


17.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z kukurydzą i makrelą to przepis na szybką i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  makaron kolanka
  • 1 sztuka  makrela wędzona
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 3 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedź, przelej zimną wodą i zostaw do ocieknięcia.
  2. Z makreli zdejmij skórę i usuń ości. Mięso podziel na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, odkrój kilka krążków, a resztę posiekaj. Natkę pietruszki umyj i osusz. Odłóż kilka listków, a resztę posiekaj. Kukurydzę osącz z zalewy.
  3. Rybę i warzywa wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj. Udekoruj natką pietruszki i krążkami cebuli.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Severine

Posty : 4

Przepisy: 31


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE