Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 sztuka pomidory
- 4 sztuki awokado
duże - 90 g ser feta
półtłusty - 2 sztuki limonka
- 1 sztuka chili papryczka
mała - 1 sztuka cebula czerwona
- 5 gałązek kolendra
- 1 łyżka olej rzepakowy
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę odcedź z zalewy. Pomidora umyj, osusz i drobno pokrój. Papryczkę chili oczyść z nasion i posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć do miski, wymieszaj. Dodaj sok wyciśnięty z jednej limonki i olej. Dopraw do smaku. Wymieszaj.
- Awokado umyj, ostrym nożem przetnij na pół i usuń pestki. Miąższ skrop sokiem z limonki. Do wgłębienia po pestce włóż kukurydzianą salsę. Wierzch posyp pokruszonym serem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia