Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g piersi z kurczaka
- olej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- mrożonka "mieszanka chińska"
- 1 ząbek czosnku
- kawałek imbiru
- sól
- pieprz
- 1 szklanka ugotowanego na sypko ryżu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz, pokrój w paski. W misce wymieszaj sos sojowy z mąką kukurydzianą, obtocz w tym mięso. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso. Czosnek przeciśnij przez praskę, obrany imbir posiekaj.
- Na patelnię z podsmażonym kurczakiem włóż zamrożone warzywa, mieszając, smaż przez 10 minut. Dodaj czosnek i imbir, dopraw.
- Po ostudzeniu wymieszaj z ryżem. Udekoruj szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy