Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Sałatka z kurczakiem i oliwkami


28.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 35 dag  pomidorków koktajlowych
  • 25 dag  ogórków konserwowych
  • zielone oliwki
  • 1 sztuka podwójny filet z kurczaka
  • olej
  • 30 dag  mozzarelli
  • 20 ml  sosu winegret
  • przyprawa do gyrosa

Sposób przyrządzania:

  1. Fileta pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do gyrosa, polej olejem. Wymieszaj i wstaw na 15 minut do lodówki.
  2. Sałatę porwij na kawałki, pomidorki przekrój na pół, mozzarellę w kostkę.
  3. Na talerzach ułóż kolejno: sałatę, ogórki, pomidorki, mozzarellę i oliwki. Mięso podsmaż, ciepłe wyłóż na sałatkę. Polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE