Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 150 g świeżych kurek
- 80 g boczku
- 1 sztuka nektarynka
- 2 sztuki garści rukoli
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurki oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Boczek pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy będzie chrupki, przełóż do miski. Na tej samej patelni rozgrzej masło, dodaj kurki. Mieszając, smaż 3-4 minuty, przełóż do miski, wymieszaj.
- Nektarynkę umyj, osusz, podziel na ósemki i grilluj po minucie z każdej strony. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Na talerze wyłóż po garści rukoli, dodaj kurki z boczkiem oraz nektarynki. Polej sosem oliwnym.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia