Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kurek, nektarynek i rukoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 150 g  świeżych kurek
  • 80 g  boczku
  • 1 sztuka nektarynka
  • 2 sztuki garści rukoli
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  oliwy
  • 2 łyżeczki  octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurki oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Boczek pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy będzie chrupki, przełóż do miski. Na tej samej patelni rozgrzej masło, dodaj kurki. Mieszając, smaż 3-4 minuty, przełóż do miski, wymieszaj.
  2. Nektarynkę umyj, osusz, podziel na ósemki i grilluj po minucie z każdej strony. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na talerze wyłóż po garści rukoli, dodaj kurki z boczkiem oraz nektarynki. Polej sosem oliwnym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE