Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z kuskusem i wędzonym dorszem


19.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy kuskus
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  oleju
  • 100 g  wędzonego dorsza
  • 50 g  miksu sałat
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, olejem oraz sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw, by napęczniała.
  2. Dorsza obierz z ości, rozdrobnij widelcem. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki.
  3. Wystudzoną kaszę przełóż do miski. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE