Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z kuskusem i wędzonym dorszem


19.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy kuskus
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  oleju
  • 100 g  wędzonego dorsza
  • 50 g  miksu sałat
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę kuskus zalej wrzątkiem, olejem oraz sokiem z cytryny. Wymieszaj i odstaw, by napęczniała.
  2. Dorsza obierz z ości, rozdrobnij widelcem. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki.
  3. Wystudzoną kaszę przełóż do miski. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE