Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z kuskusu z krewetkami


06.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 100 g  kaszki kuskus
  • 2 sztuki duże ogórki sałatkowe
  • 100 g  krewetek koktajlowych
  • 1 sztuka niewielki fenkuł
  • 2-3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki umyj i obierz. Przetnij wzdłuż na pół i wydrąż pestki, tak aby powstały łódeczki.
  2. Fenkuł cienko poszatkuj, dodaj pokruszony ser, krewetki oraz posiekany koperek. Dodaj kuskus i wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Połącz oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę, wymieszaj.
  4. Przygotowaną sałatkę przełóż do ogórkowych łódeczek. Udekoruj koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE