Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z kuskusu z krewetkami


06.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 100 g  kaszki kuskus
  • 2 sztuki duże ogórki sałatkowe
  • 100 g  krewetek koktajlowych
  • 1 sztuka niewielki fenkuł
  • 2-3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki umyj i obierz. Przetnij wzdłuż na pół i wydrąż pestki, tak aby powstały łódeczki.
  2. Fenkuł cienko poszatkuj, dodaj pokruszony ser, krewetki oraz posiekany koperek. Dodaj kuskus i wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Połącz oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę, wymieszaj.
  4. Przygotowaną sałatkę przełóż do ogórkowych łódeczek. Udekoruj koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE