Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kuskusu z krewetkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 100 g  kaszki kuskus
  • 2 sztuki duże ogórki sałatkowe
  • 100 g  krewetek koktajlowych
  • 1 sztuka niewielki fenkuł
  • 2-3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ogórki umyj i obierz. Przetnij wzdłuż na pół i wydrąż pestki, tak aby powstały łódeczki.
  2. Fenkuł cienko poszatkuj, dodaj pokruszony ser, krewetki oraz posiekany koperek. Dodaj kuskus i wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Połącz oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę, wymieszaj.
  4. Przygotowaną sałatkę przełóż do ogórkowych łódeczek. Udekoruj koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE