Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 150 g łosoś
płaty, wędzony - 2 sztuki jajka
- 100 g ryż
- 1 sztuka ogórek zielony
- 1 łyżka koperek
posiekany - 3 łyżki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w plastry.
- Ryż ugotuj na sypko, wystudź. Łososia pokrój w kawałki. Ogórek umyj, pokrój w długie plastry.
- Składniki sałatki przełóż do miseczki, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne