Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z łososiem i jajkiem


21.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z łososiem i jajkiem najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  łosoś
    płaty, wędzony
  • 2 sztuki  jajka
  • 100 g  ryż
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 łyżka  koperek
    posiekany
  • 3 łyżki  majonez
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w plastry.
  2. Ryż ugotuj na sypko, wystudź. Łososia pokrój w kawałki. Ogórek umyj, pokrój w długie plastry.
  3. Składniki sałatki przełóż do miseczki, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Jessica

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

łosośjajkoprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE