Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z łososiem i rzodkiewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z łososiem i rzodkiewką to przepis na zdrowe i efektowne śniadanie do pracy.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  łosoś
    usmażony
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 garść  pomidorki koktajlowe
  • 100 g  rukola
  • 3 gałązki  bazylia
  • 1 sztuka  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, pokrój w ćwiartki. Rukolę opłucz, osusz. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki. Pomidorki umyj, przekrój na pół. Rybę podziel na mniejsze kawałki.
  2. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski i wymieszaj.
  3. Bazylię opłucz i posiekaj. 1/2 cytryny pokrój w półplasterki, a z reszty wyciśnij sok. W oddzielnej miseczce wymieszaj sok z cytryny, szczyptę soli, posiekaną bazylię oraz pieprz. Na koniec dodaj oliwę i ponownie wymieszaj. Sałatkę polej sosem i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj plasterkami cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Zobacz więcej na temat:

łosośrzodkiewkaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE