Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z łososiem


07.11.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Do tej sałatki idealne będą ciemne winogrona.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

    Sałatka
  • 2 sztuki  filet z łososia
    każdy po 150g
  • 250 g  roszponka
  • 4 garści  winogrona
  • 2 łyżki  orzechy włoskie
  • 50 g  ser lazur
  • 1 garść  kiełki rzodkiewki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • 2 łyżki  miód
  • 6 łyżek  oliwa z oliwek
  • tymianek
    świeży
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy upraż na patelni, bez tłuszczu.
  2. Łososia dopraw solą i pieprzem, połóż na patelni skórką do dołu i smaż na odrobinie oliwy z oliwek przez 3 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze minutę.
  3. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu.
  4. Na talerzach rozłóż roszponkę, kiełki rzodkiewki, orzechy, winogrona oraz łososia. Całość polej sosem i posyp serem pleśniowym.



Przepis dodany przez:

Joasia75

Posty : 0

Przepisy: 10


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE