Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z makaronem i szynką


03.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu
  • 10 sztuk plasterków szynki
  • 15-20 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 3 sztuki ogórki konserwowe
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  keczupu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i przelej zimną wodą. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Szynkę oraz ogórki pokrój w cienkie paski. Szczypiorek drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
  3. W misce wymieszaj makaron, szynkę, pomidorki, ogórki, groszek i szczypiorek. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
  4. Keczup wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE