Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z makrelą i fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka makrela wędzona
  • 3 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 3-4 sztuki ogórki kiszone
  • 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
  • 1 sztuka średnia czerwona cebula
  • sól
  • pieprz
  • gęsty jogurt naturalny
  • starty żółty ser

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a miąższ razem z ogórkami pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj. Makrelę obierz ze skóry, usuń ości, a mięso rozdrobnij. Fasolę odsącz z zalewy.
  2. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, dodaj ser oraz jogurt. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE