Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka z makrelą i fasolą


17.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka makrela wędzona
  • 3 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 3-4 sztuki ogórki kiszone
  • 1/2 sztuki pęczka cienkiego szczypiorku
  • 1 sztuka średnia czerwona cebula
  • sól
  • pieprz
  • gęsty jogurt naturalny
  • starty żółty ser

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a miąższ razem z ogórkami pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj. Makrelę obierz ze skóry, usuń ości, a mięso rozdrobnij. Fasolę odsącz z zalewy.
  2. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, dodaj ser oraz jogurt. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE