Dzisiaj jest: Wtorek, 26.03.2019 Imieniny: Teodora i Emanuela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Sałatka z mandarynkami, roszponką i serem pleśniowym


26.05.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pyszny przepis na włoską sałatkę.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 puszki  mandarynka
    z puszki
  • 150 g  ser pleśniowy
    z niebieską pleśnią
  • 1/2 szklanki  sok z mandarynki
    z puszki
  • 3 garści  orzechy włoskie
  • 2 garści  roszponka
  • 1/2-1/2 sztuki  cebula czerwona
    mała
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka  miód
  • 1 łyżeczka  ocet balsamiczny
  • 1 szczypta  pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Na początku myjemy roszponkę i po dokładnym osuszeniu wkładamy ją do miski. Następnie odcedzone mandarynki dzielimy na pół, orzechy włoskie siekamy na mniejsze kawałki, czerwoną cebulę kroimy na drobne piórka, a ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski.
  2. Następnie do małego naczynia wlewamy sok z mandarynek, oliwę z oliwek, łyżkę płynnego miodu, ocet balsamiczny oraz dodajemy szczyptę pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, a powstałym sosem polewamy wszystkie składniki.
  3. Gotową sałatkę najlepiej podawać z bruschettami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

NutriAdvicerka

Posty : 392

Przepisy: 28


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE