Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka z marchewką i kiełkami


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki młode marchewki
  • 1 sztuka długi ogórek
  • 1 opakowanie  kiełków fasoli mung
  • 1 opakowanie  kiełków lucerny
    Sos
  • 2 sztuki malutkie papryczki chili
  • 2 łyżki  białego wina
  • 4 łyżki  oliwy z oliwek
  • 6 łyżek  soku z cytryny
  • 1 szczypta  cukru
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek umyj, osusz i razem ze skórką pokrój w plasterki. Marchewki obierz, umyj, osusz i nożykiem szczelinowym pokrój na długie wiórki. Do dużej miski wrzuć pokrojony ogórek i marchew. Dodaj kiełki i wymieszaj.
  2. Papryczki chili umyj, osusz, drobno posiekaj i wrzuć do miseczki. Dodaj wino, oliwę, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE