Dzisiaj jest: Wtorek, 25.06.2019 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Sałatka z melona i awokado


11.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka melon
  • 3 sztuki awokado
  • 10 sztuk cienkich plasterków suszonej szynki
  • średnia cebula czosnkowa
    Sos
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 3 łyżki  posiekanej kolendry
  • sok z 1/2 cytryny
  • 7 łyżek  oliwy z pestek winogron
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chili i kolendrę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Awokado obierz i pokrój w średnią kostkę. Z melona wydrąż łyżeczką kuleczki. Szynkę pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.
  3. Polej sałatkę przygotowanym sosem. Przed podaniem przełóż do wysokich pucharków.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE