Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 sztuka melon
- 3 sztuki awokado
- 10 sztuk cienkich plasterków suszonej szynki
- średnia cebula czosnkowa
- Sos
- 1 sztuka papryczka chili
- 3 łyżki posiekanej kolendry
- sok z 1/2 cytryny
- 7 łyżek oliwy z pestek winogron
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sos: Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chili i kolendrę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Awokado obierz i pokrój w średnią kostkę. Z melona wydrąż łyżeczką kuleczki. Szynkę pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Polej sałatkę przygotowanym sosem. Przed podaniem przełóż do wysokich pucharków.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca