Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Sałatka z melona i awokado


11.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka melon
  • 3 sztuki awokado
  • 10 sztuk cienkich plasterków suszonej szynki
  • średnia cebula czosnkowa
    Sos
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 3 łyżki  posiekanej kolendry
  • sok z 1/2 cytryny
  • 7 łyżek  oliwy z pestek winogron
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Dodaj posiekaną papryczkę chili i kolendrę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Awokado obierz i pokrój w średnią kostkę. Z melona wydrąż łyżeczką kuleczki. Szynkę pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.
  3. Polej sałatkę przygotowanym sosem. Przed podaniem przełóż do wysokich pucharków.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE