Dzisiaj jest: Piątek, 24.01.2020 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą


19.06.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą to doskonały pomysł na letnie przyjęcia, jak i inspiracja na pożywną kolację w promieniach zachodzącego słońca.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  bób
    młody
  • 100 g  ser gouda
  • 50 g  orzeszki pinii
  • 50 ml  olej lniany
    tłoczony na zimno
  • 1/2 pęczki  mięta
    świeża
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  miód
    gryczany
  • 1 szczypta  pieprz czarny
    grubo zmielony

Sposób przyrządzania:

  1. Bób umyć, osuszyć i wyłożyć do miski. Jeżeli bób jest nie jest młody, należy go krótko obgotować w osolonej wodzie, odcedzić ostudzić i obrać z łupiny.
  2. Do bobu dodać podprażone na suchej patelni orzeszki, posiekaną miętę i pokrojony w kostkę ser.
  3. Olej lniany tłoczony na zimno połączyć z sokiem z cytryny, miodem i pieprzem. Polać sałatkę dressingiem i wymieszać.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

NutriAdvicerka

Posty : 402

Przepisy: 31


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE