Dzisiaj jest: Wtorek, 16.10.2018 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą


19.06.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z młodego bobu z serem Gouda i miętą to doskonały pomysł na letnie przyjęcia, jak i inspiracja na pożywną kolację w promieniach zachodzącego słońca.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  bób
    młody
  • 100 g  ser gouda
  • 50 g  orzeszki pinii
  • 50 ml  olej lniany
    tłoczony na zimno
  • 1/2 pęczki  mięta
    świeża
  • 1 łyżka  sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  miód
    gryczany
  • 1 szczypta  pieprz czarny
    grubo zmielony

Sposób przyrządzania:

  1. Bób umyć, osuszyć i wyłożyć do miski. Jeżeli bób jest nie jest młody, należy go krótko obgotować w osolonej wodzie, odcedzić ostudzić i obrać z łupiny.
  2. Do bobu dodać podprażone na suchej patelni orzeszki, posiekaną miętę i pokrojony w kostkę ser.
  3. Olej lniany tłoczony na zimno połączyć z sokiem z cytryny, miodem i pieprzem. Polać sałatkę dressingiem i wymieszać.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

NutriAdvicerka

Posty : 377

Przepisy: 20


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE