Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g mortadela
- 3 sztuki ogórek kiszony
- 1 pęczek dymka ze szczypiorkiem
- 1 pęczek natka pietruszki
- 4 łyżki majonez
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 1 łyżka musztarda
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w półplasterki. Dymkę wymieszaj z mortadelą, ogórkami oraz połową natki.
- Majonez wymieszaj z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę pozostałą natką.
Źródło przepisu: Sałatki