Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.08.2017 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym


18.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z mortadelą i ogórkiem kiszonym najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mortadela
  • 3 sztuki  ogórek kiszony
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 4 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
  • 1 łyżka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w półplasterki. Dymkę wymieszaj z mortadelą, ogórkami oraz połową natki.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę pozostałą natką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE