Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5783

Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym


18.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z mortadelą i ogórkiem kiszonym najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mortadela
  • 3 sztuki  ogórek kiszony
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 4 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
  • 1 łyżka  musztarda
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w półplasterki. Dymkę wymieszaj z mortadelą, ogórkami oraz połową natki.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę pozostałą natką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE