Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka ogórek zielony
duży - 1/2 sztuki papryka pomarańczowa
- 1/2 puszki groszek zielony
- 1 sztuka jabłko
- 4 łyżki ser żółty
starty - 3 łyżki majonez
- 1 łyżeczka musztarda
- 1 pęczek natka pietruszki
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Ogórek i jabłko obierz, zetrzyj na tarce do jarzyn. Groszek osącz.
- Tak przygotowane składniki sałatki wrzuć do miski i wymieszaj. Następnie dodaj starty ser, majonez oraz musztardę. Na koniec dopraw do smaku solą i wymieszaj. Przed podaniem sałatkę posyp posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne