Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z ogórkiem i groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z ogórkiem i groszkiem świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  szpinak
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • 1 sztuka  chili papryczka
    zielona
  • 2 łyżki  pestki dyni
  • 2 gałązki  mięta
  • 1 gałązka  estragon
  • 50 g  ser parmezan
  • 1 łyżka  ocet winny
    jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak umyj, osusz, oderwij ogonki. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Ogórek umyj, pokrój wzdłuż na 4 części, a potem w plasterki.
  2. Chili opłucz, pokrój w plasterki. Parmezan zetrzyj na tarce o małych oczkach. Szpinak wymieszaj z ogórkiem, chili i osączonym groszkiem.
  3. Zioła opłucz, posiekaj. W occie winnym rozpuść szczyptę soli, dodaj zioła oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę, wymieszaj. Przed podaniem posyp pestkami dyni oraz parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

ogórekgroszekprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE