Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z owocami, orzechami i sałatą


30.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka owoc granatu
  • 1 sztuka owoc mango
  • 1 sztuka mała główka sałaty endywii kędzierzawej
  • 1 sztuka mała puszka gruszek w syropie
  • 1 łyżka  uprażonych posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka  uprażonych pestek słonecznika
    Sos
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  syropu z gruszek
  • 1/2 łyżeczki  posiekanej świeżej mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki sosu wrzuć do słoika, zakręć go i potrząśnij.
  2. Sałatę rozerwij palcami na kawałki, umyj, osusz. Granat sparz we wrzątku, pokrój na ćwiartki, wyciśnij sok wraz z pestkami. Gruszki pokrój w plasterki. Mango obierz i również pokrój w plasterki.
  3. Na płaskim półmisku centralnie ułóż sałatę, dookoła naprzemiennie plasterki owoców.
  4. Polej obficie sosem, sokiem i ziarnami grantu. Przed podaniem posyp pestkami słonecznika i orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE