Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z owocami, orzechami i sałatą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka owoc granatu
  • 1 sztuka owoc mango
  • 1 sztuka mała główka sałaty endywii kędzierzawej
  • 1 sztuka mała puszka gruszek w syropie
  • 1 łyżka  uprażonych posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka  uprażonych pestek słonecznika
    Sos
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  syropu z gruszek
  • 1/2 łyżeczki  posiekanej świeżej mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki sosu wrzuć do słoika, zakręć go i potrząśnij.
  2. Sałatę rozerwij palcami na kawałki, umyj, osusz. Granat sparz we wrzątku, pokrój na ćwiartki, wyciśnij sok wraz z pestkami. Gruszki pokrój w plasterki. Mango obierz i również pokrój w plasterki.
  3. Na płaskim półmisku centralnie ułóż sałatę, dookoła naprzemiennie plasterki owoców.
  4. Polej obficie sosem, sokiem i ziarnami grantu. Przed podaniem posyp pestkami słonecznika i orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE