Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 puszka ananas
pokrojony w kostkę - 1 puszka małże
w sosie własnym - 1 puszka kraby
w sosie własnym - 1 puszka mandarynka
- 1 puszka kukurydza
- 1 sztuka marchew
mała - 1 łyżka sok z cytryny
- natka pietruszki
do dekoracji - sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce morza, kukurydzę, ananasy i mandarynki odsącz na sicie. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Wstaw do lodówki na 30 minut. Przed podaniem udekoruj owocami i zieleniną.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa