Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka sałata masłowa
- 1 sztuka czerwona papryka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- 3 sztuki jajka
- vegeta
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w plasterki. Sałatę i paprykę umyj, osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, a paprykę pokrój w kostkę i wymieszaj z sałatą.
- Majonez wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz vegetą. Polej sosem sałatkę, wymieszaj.
- Rozłóż sałatkę na talerze i udekoruj plastrami jajka.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka